Hürriyet

4 Ocak 2014 Cumartesi

Fotoğraf: En sevdiklerikden konken boregi..
KONKEN BÖREĞİ

Kıyır kıyır bir lezzet..Tuzlulardan en sevdiklerim arasında...Tarifi sizinle paylaşmak istiyorum..

125 gr tereyağ
1 kahve fincanı zeytinyağ 
(yağ çeşidini tercihinize göre kullanabilirsiniz)
1 kahve fincanı yoğurt
125 gr az tuzlu peynir
2 yumurta..1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz..
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep (damak zevkinize göre artırılıp azaltılabilir)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz(azaltılabilir)
alabildiği kadar un..kulak memesi kıvamında bir hamur olacak..

kuru malzemeler hariç tüm malzemeleri birbirine iyice yedirip en son un kabartma tozu ve mahlebi ilave edip yoğuruyoruz..

en az yarım saat dolapta bekletiyoruz..hatta 1 gece dolapta beklerse çok daha güzel olacaktır..

hamuru 3 eşit parçaya bölüp her birini yarım cm kalınlığında açıyoruz..8 eşit parçaya üçgen dilimlere ayırıyoruz ve dıştan içe her bir üçgeni yuvarlıyoruz.. son olarak yumurta sarısını sürüp dilediğin şekilde süsleyebilirsiniz.. susam çörek otu pul biber gb..
Her fırın farklı özellikte olduğu gb fırın derecesi ve dakika veremiyorum..Şimdiden afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder