Hürriyet

4 Ocak 2014 Cumartesi

kakaolu kurabiye


Kakaolu kurabiye tarifimi sizinle paylasmak istiyorum. .aslinda cok yabanci olunan bir tarif degil sadece biraz degisiklik ve ilave yaptim..

125 gr tereyag
1 cay bardagi zeytinyag
yag konusunda istediginiz yagi kullanabilirsiniz..tercih ve zevkinize gore...
1 cay bardagi seker
1 yumurta
Goz karari kakao hamurun rengine gore ayarladim
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildigi kadar un..

Un kurabiyesi formunda olabilmesi icin biraz sert bir hamur olmasi gerekiyor..
Sekil vermekte zorlanmayacaginiz kadar un koyabilirsiniz..
Hamuru 1 saat dolapta dinlendirin..
Daha sonra 15 dak ilinmasini bekleyip istediginiz gb sekil verin
Cevizden biraz kucuk parcalar halinde olursa daha guzel bir lezzet olacaktir..
Ben uzunlamasina sekil verip verev olarak kestim..
Servis yaparken uzerine pudra sekeri iyi bir lezzet katabilir..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder